Janette Holmström: Toisen maan kertomuksia – Rauha 31.8.–24.9.2011

“En muista ennen nähneeni merkittäviä unia. Nyt ne kuitenkin valtaavat jokaisen yöni. Ne suorastaan vaativat huomiota kuin yrittäen kertoa jotakin. Tämä on saanut minut pohtimaan unien tuomia viestejä ja niiden merkityksellisyyttä. Sitä miten unessa ihminen käy läpi kuluneen päivän tai menneiden vuosien tapahtumia. Pienet tärkeät asiat kohtaavat epäolennaisia suuria hetkiä ja toisin päin. Unet ovat myös huomioita itsestä, ihan omia kertomuksia, joista syntyy oma maailma.”

Janette Holmströmin (s.1984) teossarja ‘Rauha’ on yksi osa neliosaisesta ‘Toisen maan kertomuksia’ kokonaisuudesta.  Teokset ovat kertomuksia unien maasta ja kukin teossarja kuvailee erilaista unta. Kuten unetkin, sarjan valokuvat muodostuvat päällekkäisistä kerroksista, joissa asiat sulautuvat toisiinsa ja muuttavat muotoaan, rakentaen omia maailmojaan. Suurin osa teoksista on syntynyt filmille, mikä on jättänyt oman jälkensä. Teokset ovat maalauksellisia ja niissä värit ja valo toimivat eräänlaisina suodattimina, joiden läpi katsoessa aistii unen tunnelman.

Janette Holmström asuu ja työskentelee Imatralla ja on valmistunut kuvataiteilijaksi Etelä-Karjalan Ammattikorkeakoulusta vuonna 2008.

Lisätietoja: info@napagalleria.com

Avajaisia juhlitaan tiistaina 30.8.2011 klo 18–20. Tervetuloa!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Exhibitions

Comments are closed.