Egs, Pinky, Russell Maurice 26.10.–19.11.2011

Egsin, Pinkyn ja Russell Mauricen yhteisnäyttely tuo Napa Galleriaan kolme samanhenkistä taiteilijaa ja pitkäaikaista ystävää. Kaikki kolme ovat tutustuneet toisiinsa graffitifanzinejen ja valokuvien vaihdon kautta 1990-luvulla.

Graffitikulttuuria leimaa omaehtoisuus ja salaseuramaisuus. Ennen internetaikaa uusimmat graffitikuvat ja -kuulumiset kulkivat kirjeitse maasta toiseen ja monet maalarit koostivat tiedostoistaan ja kuvakokoelmistaan fanzineja, joiden pienet painokset levisivät yleensä vaihtokauppana. Kaikki kolme taiteilijaa ovat olleet mukana julkaisemassa fanzineja 1990-luvun alussa; Egs julkaisi Gasmaskia, Pinky Homeboyta ja Russell Maurice Wet Paintia.

Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia graffitimaalareita oleva helsinkiläinen Egs esittelee näyttelyssä uusia veistoksia ja maalauksia, jotka jatkavat hänen aiempien teostensa tapaan graffitimuotokielen ja -kulttuurin tutkimista.

Brittiläisen Pinkyn työt tunnetaan psykedeelisistä teemoista ja erinomaisesta värienkäytöstä. Hän on ollut merkittävä graffititaiteilija Pohjois-Englannissa 1980-luvun puolivälistä lähtien.

Lontoolainen Russell Maurice on tehnyt 1990-luvun puolivälistä lähtien maalauksia, grafiikkaa, kollaaseja, veistoksia ja installaatioita, jotka pohjautuvat hänen graffitinuoruuteensa Newcastlessa, Englannissa.

Napa Galleriassa esillä olevat työt pohjautuvat kolmen taiteilijan yhteiseen graffitihistoriaan. Jokainen heistä yhdistelee töissään vaikutteita katutaiteesta ja tee se itse -kulttuurista. Kolmikon maalaukset ja veistokset muodostavat mielenkiintoisen kokonaisuuden, ikään kuin elävän graffitizinen.

Tervetuloa avajaisiin keskiviikkona 26.10. klo 18-20!

——-

Lisätietoja:

info@napagalleria.com

Näyttelysihteeri Katri Paakkanen / 045-6346855

——-

Advertisements

Leave a comment

Filed under Exhibitions

Comments are closed.