Helen Korpak: Pro Eto. Päiväkirja 2009–2012 at Napa 7.3.–31.3.2012

“Yhtäkkiä kaikilla oli kamera. Kaikki olivat valokuvaajia. Myös minä.

Ympärilläni tapahtuvan valokuvaamisesta tuli minulle pakkomielle. Ei sille oikeastaan ollut syytä. Aloin nähdä asioita eri lailla, aloin nähdä. Huomata. Aloin arvostaa jokapäiväistä elämää koska se oli, minut aina ympäröidessään, ainoaa jota pystyin kuvamaan.

Tein tietoisen valinnan tutkia omaa elämääni, tallentaa sitä spontaanisti. Pitää valokuvattua päiväkirjaa kirjoitetun sijasta.

Joidenkin vuosien jälkeen aloin huomata kuvissa toistuvia kuvioita. Ne olivat kaikki omakuvia. Ne olivat todisteita minua ympäröivista säröistä. Mutta ne kuvasivat myös väistämättömän arkipäivien kierron banaalia kauneutta.

Pro Eto on snapshot-kokoelma, sekunnin murto-osia jotka olen elämästäni päättänyt säilyttää. Yhteensä ne eivät ole kuin parin sekunnin mittaisia, mutta ne sijoittuvat joidenkin vuosien ajalle. Niissä ei ole mitään lopullista totuutta, mutta ne ovat kaikki rehellisiä.”

Helen Korpak (s. 1989) suorittaa kandidaatintutkintoaan valokuvauksessa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Pro eto on hänen ensimmäinen soolonäyttelynsä. Näyttelyn yhteydessä Korpak julkaisee myös omakustannekirjan, joka on laajennettu katalogi näyttelyn kuvista.

Avajaisjuhlat tiistaina 6.3. klo 18–20, tervetuloa!

www.helenkorpak.com

Advertisements

Leave a comment

Filed under Exhibitions

Comments are closed.