Mirkka Eskonen: Annan seitsemän elämää – kuvituksia 12.6. – 21.6.2012

“Minä en halua pientä elämää. Haluan suuren. Mutta jos elämän on oltava pientä, olkoon niitä sitten monta. Niitä, elämiä.”

Näin ilmoittaa Anna kertomuksessa Annan seitsemän elämää.

Kaarina Helakisan omalaatuinen kasvutarina tasapainottelee lasten ja aikuisten kirjallisuuden rajalla. Kertomuksessa Anna ei tyydy yhteen elämään, vaan elää seitsemää erilaista: hän kultaa orkideoita sademetsässä, ompelee shamaanille takkia lunninsulista, elää suljettuna valkoiseen norsunluutorniin, kuuraa merirosvoaluksen kantta, raataa köyhän mökkipahasen emäntänä vain tempautuakseen sirkuksen matkaan. Lopulta hän kohtaa itse kuninkaan.

Kertomus on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 1987. Helakisan kuvaileva ja omaperäinen kerronta houkutteli tekstin kuvalliseen tulkintaan siinä määrin, että Mirkka Eskonen päätti toteuttaa kertomukselle uuden kuvituksen. Annan matka tuli kuvitetuksi yhden laatan puupiirrostekniikalla. Napa Galleriassa on kuvitusoriginaalien lisäksi esillä vasta julkaistu Annan seitsemän elämää -kuvakirja.

Kirja on osa Mirkka Eskosen (s.1982) taiteen maisterin opinnäytettä Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun, kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmaan.

Näyttelyn Facebook-tapahtuman löydät täältä.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Exhibitions, News

Comments are closed.