Karoliina Hellberg: Fight! 11.7. – 4.8.2012

Fight! on helsinkiläisen taidemaalarin Karoliina Hellbergin (s.1987, Porvoo) toinen yksityisnäyttely. Napa Gallerian näyttelyssä Hellberg jatkaa salonkiripustuksen tutkimista maalausten ja piirustusten esillepanossa. Kollaasinomaisesti ripustetut teokset rakentavat välilleen kertomusta. Ne voivat olla luettavissa päiväkirjan tai sarjakuvan tavoin.

Hellbergin kuva-aiheet liikkuvat matkojen, historian kuuluisien perheiden, ryhmäkuvien, ilon ja keveyden maailmoissa. Napa Galleriassa esillä oleva kokonaisuus nostaa esille myös keveyden kääntöpuolen: kätketyn uhan ja vaaran mahdollisuuden. Hellberg tutkii maalauksissaan sitä hienovaraista rajapintaa, jossa ilo kääntyy joksikin pimeämmäksi.

Näyttelyn nimi Fight! ei viittaa ainoastaan ihmisten väliseen riitaan tai sanaharkkaan, vaan yleisesti ulospäinsuuntautuneeseen toimintaan. Se voi olla jostain taistelemista, kiinnipitämistä ja myös tuhoamista. Vaihtoehtoisesti taisteluhenki voi olla valta-asetelmien tiedostamista ilman, että asettuu itse kenenkään puolelle. Se voi olla mielen ja toiminnan ylläpitävää näkymätöntä jännitettä, huolellisesti kohdistettua energiaa.

Mitä tapahtuu kun taistelu on ohi, onko maailmassa silloin jotain enemmän vai vähemmän? Menikö se ohi kaikilta huomaamatta?

Tänä keväänä Kuvataideakatemiasta taiteen kandidaatiksi valmistunut Karoliina Hellberg on aikaisemmin osallistunut erilaisiin ryhmänäyttelyihin. Hän on ollut myös yhtenä järjestävänä tahona eri alojen nuoria taiteilijoita yhteen tuoneessa pop-up Galleria Kymmenessä, joka toteutettiin syksyllä 2011.

Näyttelyn Facebook- tapahtuman löydät täältä

Advertisements

Leave a comment

Filed under Exhibitions, News

Comments are closed.